Wie zijn wij
OZJT is de samenwerking tussen de 14 Twentse gemeenten op het gebied van jeugdhulp en Wmo-zorg. Gezamenlijk hebben we een Regiovisie Jeugdhulp opgesteld. Voor de uitvoering hiervan is de Samenwerkingsagenda opgesteld. Deze bestaat uit 5 actielijnen, te weten: Wonen en zorg in combinatie met Geïntegreerde ambulante zorg, Onderwijs en zorg, Samenwerken met de sociale basis, Toekomstscenario. OZJT is onderdeel van SamenTwente.
Eén SamenTwente van en voor onze 14 Twentse gemeenten
SamenTwente: de overkoepelende organisatie voor: GGD Twente, Veilig Thuis Twente (VTT) en Organisatie voor Zorg en Jeugdhulp in Twente (OZJT) en voor: Twentse Koers, Samen14 en Kennispunt Twente.
‘Onderwijs en Zorg’
Als projectleider ga jij je richten op de actielijn ‘Onderwijs en Zorg’ binnen de Samenwerkingsagenda Jeugd in Twente.
De Samenwerkingsagenda is de manier van samenwerken tussen onderwijs, zorg, gecertificeerde instellingen en de 14 Twentse gemeenten. En heeft als doel om Twentse jeugdigen eerder, sneller en meer passende ondersteuning te bieden, gericht op het gehele gezin en zo thuis mogelijk.
Het doel van deze actielijn is de samenwerking op schoollocaties te versterken om maatschappelijke uitval van jongeren te voorkomen.
Werken aan een aanpak die werkt.
Als we weten waar goede oplossingen en knelpunten liggen, dan kunnen we het goede beter inzetten en de knelpunten verhelpen. Daar waar echt maatwerk nodig is, zoeken we naar een gezamenlijke oplossing.
Het klinkt eenvoudig: voorkomen is beter dan genezen. Een goed fundament in de thuissituatie, in de wijk, op school en in het sociale netwerk zijn belangrijke beschermende factoren voor een jeugd waarin kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien.
Wat ga jij doen
Jij gaat in gesprek met samenwerkingspartners binnen onderwijs, zorg en gemeenten, om te komen tot slimme interventies om jeugdhulp gerelateerde problemen bij jongeren zoveel mogelijk te voorkomen.
Je inventariseert het lokale aanbod van onderwijs en zorg en analyseert in hoeverre geplande maatregelen zijn uitgevoerd en of de gewenste resultaten worden bereikt. Zodat alle kinderen op een school dezelfde toegang hebben tot zorg en ondersteuning.
Daarnaast zet je een leernetwerk op, op basis van onder andere ervaringen van interventies op de 35 zorgintensieve scholen in Twente.
Je zoekt de verbinding met de Twentse Belofte. De Twentse Belofte is opgericht om voortijdig schoolverlaten van (vaak kwetsbare) jongeren te voorkomen. Dat doen zij door samen met partners in de keten een regionale aanpak te ontwikkelen. Zo ontstaat een professioneel netwerk waarin overheid, onderwijs en zorginstellingen elkaar goed weten te vinden.
Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van de vastgelegde opgaven binnen jouw actielijnen, voor de afstemming met de bestuurlijke trekkers en voor het periodiek aanleveren van verantwoordingsrapportages.
Jouw kwaliteiten
Je bent actiegericht en maakt de vertaalslag van termen als “normaliseren” naar aanpakken, en je zorgt er voor dat alle stakeholders deze aanpak omarmen en hierover dezelfde taal spreken. Je stelt je op de hoogte van preventieve programma’s en bekijkt de kansen en opties om de samenwerking en communicatie tussen verschillende organisaties te optimaliseren. Waarbij er efficiënt wordt samengewerkt om doelen te bereiken, waarbij taken, verantwoordelijkheden, en informatie-uitwisseling duidelijk zijn afgestemd op de functies van de betrokken partijen.
Dit bieden wij jou
- Een uitdagende functie voor 20 uur, waarmee je echt veel kunt bereiken.
- Een contract voor de periode van 1 jaar. Mogelijkheden tot verlenging van je contract worden gedurende dat jaar bekeken.
- Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.997,-- op basis van een 36-urige werkweek (schaal 11 cao SGO) Het salaris stemmen we af op jouw opleiding, kennis en ervaring.
- Daarnaast ontvang je elke maand bovenop je salaris een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen kopen of verkopen, of het budget laten uitbetalen. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget besteedt.
- De mogelijkheid tot hybride werken, inclusief een thuiswerkvergoeding.
- Jouw standplaats is ons Twentehuis in Enschede, dat op loopafstand ligt van het Centraal Station.
- Dit vragen we van jou
- Je hebt een relevante, afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau.
- Je hebt ervaring in het aansturen van projecten en het uitvoeren van opgaven tussen jeugdhulp, gemeenten en onderwijs.
- Je bent een verbinder met gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen en processen.
- Je snapt dat het belangrijk is positieve relaties op te bouwen en dit versterk je door aan te sluiten bij lokale initiatieven en ervaringen binnen de Samenwerkingsagenda.
- Probleemoplossend vermogen, je kunt knelpunten benoemen en komt met effectieve oplossingen. Je kunt inspelen op onverwachte gebeurtenissen in het project en op invloeden van buiten het project.
- Je straalt vertrouwen uit, bent aanspreekpunt, vraagbaak en aanjager en kunt op verschillende niveaus schakelen (strategisch, tactisch, uitvoerend).
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden en samenwerken vind je belangrijk. Hierbij sta je open voor inzichten van anderen, maar durf je ook knopen door te hakken.
Ja, ik wil deze baan!
Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geworden? En ben jij onze nieuwe collega?
Reageer en stuur ons jouw cv en motivatie.
Je kan reageren tot en met 25 augustus 2024.
De gesprekken staan gepland voor begin september. We vragen je hiermee rekening te willen houden in je agenda.
Heb je vragen?
Toch eerst nog wat meer informatie? Dat kan natuurlijk.
Inhoudelijke informatie over deze vacature krijg je bij Yvonne Booiman, teamleider OZJT. Yvonne is telefonisch te bereiken via telefoonnummer 06 501 58 870, en vertelt je graag meer over de functie.
Bij vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met onze collega’s van het team HR, via telefoonnummer 053 487 66 36 of via mail personeel@samentwente.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. SamenTwente aanvaardt geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature.